Déli Beagle 2012/27: Flexibilitás emésztésre gyakorolt hatása

Sokáig lehetne vitatkozni, hogy a DC prompt relaunch-a vagy a Marvel mostanság szellőztetett folyamatos, több hónapon át tartó re…volúciója a hatékonyabb, de minek? A ráckevei fúvószenekar akkor sem jut közelebb a Zeneakadémiához, ha kicserélik a székeket és az ülési rendet. Nagy igazságok kihányása után jöhet a heti termés.

*** Marvel NOW! avagy aki relaunch-ot mond, agyonverjük egy köteg Deadpool képregénnyel

Már egy pár új sorozatról érkezett hír, ezekről lehet olvasni itt és itt. A Remender és Cassaday kontribúciójában születendő Uncanny Avengers-nek már borítója is van.

Egy csomó teaser-rel megtámogatva harangozta be a kiadó a Punisher War Zone-t, melynek írója és rajzolója valamint a célja ismeretlen.

Nem tudom, ez mennyire kamu, de Rozsinak kijár egy igazi Mature sorozat. Kár, hogy a faszomat se érdekli.

Jonathan Maberry sem tököli el az időt, újabb résszel bővül a “Marvel Universe vs …” című apokaliptikus agymenése. Megtorló és Rozsomák után most a Bosszúállók vannak soron, közelebbről Sólyomszem. Remélem, egyszer összesütik a három minit egy csecse TPB-be, oszt az meg mehet a polcra.

 

*** A DC sem bridzseli el az időt a nyugdíjas klubban

A DCNU-ban idáig mellőzött, jelenleg szó szerint arctalan Joker nagy visszatérésre készül, ami talán egy újabb felesleges cross-overt szül az immár a teljes kínálat negyedét adó Bat-könyvek között.

Szintén denevéres hír, hogy Tony Daniel lelép a Detective Comics-tól, ami a cím szárnyalását elnézve épp annyira teljesen érthetetlen, mint maga a szárnyalás. Daniel-t John “Chew” Layman váltja, ami a minőség javulását és eladási adatok esését egyaránt jelenti.

Lámpás-fronton is készülődik egy cross-over: októberben mind a négy futó címre kiterjedő, galaktikus küzdelemre van kilátás, melyben az ősz hajú Hupikék Törpikék játszák a (negatív?) főszerepet. Itt van néhány szerzői hozzászólás és Ivan Reis korrekt, négy részes, összekapcsolódó borítóterve is.

 

*** Amire valóban érdemes lenne odafigyelni, ha nem vakítana el ez a sok bazári ragyogás…

A sötét lóéknál három új Baltimore one-shot-ot jelentettek be. Mignola kissé mellőzött vámpírvadászának kalandjai lassan bonyolódnak, s aki a következő (immáron harmadik) gyűjteményes kötetet várja, annak rossz hír, hogy az utolsó bejelentett one-shot várhatóan egy év múlva jelenik csak meg.

A Dark Horse másik jó hírrel is szolgált: nem elég, hogy jövő héten (vagy utána) megjelenik egy HC válogatás Corben horror-jaiból – főként Creepy-ben publikáltak kapnak helyet a kompilációban, de ráadásképp Corben Poe novellákat dolgoz át képregényre, melyek a Dark Horse Presents számaiban látnak napvilágot (és aztán remélhetőleg egy kötetben is). Interjú és képek a szerző munkásságából.

Brandon Graham beszélget a rendkívül élvezetes Prophet-ről. Képekkel.

 

*** Csak azért is legyen egyéb rovat!

Jelöltek listája a Harvey Award-ra. Tessék szemezgetni és örülni a bekerülő kedvenceknek és felháborodni a kimaradó kedvencek miatt. Vagy csak símán tessék leszarni a szakma csoportos faszverését.

Podcast Fabian Nicieza-val. Tessék meghallgatni. Én se tettem.

Érdekes értekezés Warren Ellis szuperhős-képéről a szerző Fantastic Four képregényeinek tükrében.

 

– ennyi.

Reklámok
Címke , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: