Rövidlátó 20120704 – Kémregény

A heti megjelenések kevés izgalommal szolgálnak. De ez csalóka tünemény csupán! Barátaink a Marvelnél érthetetlen és gazdaságilag indokolatlan okból kifolyólag egybe gyűjtötték Nick Fury és a Secret Warriors szigorúan titkos (nomen est omen), a Marvel Universe árnyékosabb szegleteiben vívott csatározásait Jonathan Hickman tolmácsolásában. Érthetetlen és indokolatlan, mert a sorozat finoman szólva sem szárnyalt, kimagasló kritikai visszhang sem éltette; ennek ellenére a húzás abszolúte üdvözlendő, mert bár a színvonal egyenetlen ugyan (erős közepestől a kiválóig ingadozik), de a sztori mindvégig élvezetes marad, köszönhetően Hickman agyafúrt történetvezetésének.  A zömmel ismeretlen hősöket még Bendis hozta össze a Titkos Invázióban, de a csihi-puhi hősködés helyett Hickman lassan csordogáló, ezer szálon futó kémregénnyé gyúrta a sztorit. Hogy miként harcol és mi mindent áldoz fel a győzelemért Fury a Hydra és a Leviathan ügynökeivel vívott harcban? Minderre is választ rejt a Secret Warriors Omnibus (Jonathan Hickman, Brian Michael Bendis/sok rajzoló; HC; $99.99; Marvel).

És a többi:

Érkezik a löttyedten induló, majd szép lassan egész összeszedetté váló Batman & Robin széria első gyűjteményes kötete, ami apa és fia, Bruce és Damian Wayne-ek kapcsolatának mélyülésén és változásán túl némi duhajkodással is szolgál. A száraz részletek: Batman & Robin Vol. 1: Born To Kill (Peter J Tomasi/Patrick Gleason, Mick Gray; HC; $24.99; DC).

Nem tudom, milyen, de az alkotók miatt érdekes lehet kategóriában indul a Freaks of the Heartland (Steve Niles/Greg Ruth; HC; $29.99; Dark Horse) és a Batman Earth One (Geoff Johns/Gary Frank; HC; $22.99; DC). Előbbi, gondolom, kisvárosi horror szépen festve-rajzolva, utóbbi meg talán a Denevéremberről szól.

A nyolcvanas években vetette papírra Steve Gerber azt a Man-Thing sztorit, melynek illusztrálását Kevin Nowlan vállalta magára. A kiadó posztumusz dobja piacra ezt a mini-szériát, melyről képek vannak itt. Infernal Man-Thing #1 (of 3) (Steve Gerber/Kevin Nowlan; CB; $3.99; Marvel)

Tessék olvasni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: