Rövidlátó 20120627 – Klasszikusok fatálon

A heti megjelenések (forrás) között csemegézve felmerül a nagy kérdés, mire is verje el pénzét a képregényre éhes geek. A címbéli szánalmas szóvicc mellett íme egy kis segítség:

A 12 helyett 15 helyett végtelen részre tervezett Fatale első öt része most elérhető egy kötetben. Klasszikus Brubaker-Phillips minőség csöppnyi horrorral fűszerezve. Ami változás, hogy Val Staples helyett Dave Stewart színezi, jó játék összevetni ezt egy Criminal számmal, szembetűnő a különbség – s ez most nem jelent minőségi összevetést. (Ed Brubaker egyébiránt a hét végén egy interjúban cseppentette el az infót, hogy egyrészt kiszáll a Captain America hőseposzból, hogy inkább a faszább dolgokra koncentráljon, s ha már koncentrál, akkor nem is lövi le 15 rész után ezt sem. Juhéj.) Szóval a kötelező: Fatale Vol. 1: Death Chases Me (Ed Brubaker/Sean Phillips; TPB; $14.99; Image) Előzetes az első részhez.

És a többi:

A Mignola univerzum újabb minivel támad, a B.P.R.D.: Hell On Earth – Exorcism #1 (of 2) vendégírója és -rajzolója Cameron Stewart, izgatott várakozás moraja hallik. Hogy miért e moraj, megtekinthető itt. Viktor Kalvachev borítója zseniális. (Mike Mignola/Cameron Stewart; CB; $3.50; Dark Horse).

Alan Moore és Kevin O’Neill kötelezően választható és már most egekbe magasztalt agymenése, s egyben a háromrészes széria utolsó darabja  (League of Extraordinary Gentlemen: Century Vol. III: 2009) külön figyelmet és pénzmagot érdemel. Hogy kurvajó, itt ellenőrizhető. (Alan Moore/Kevin O’Neill; TP; $9.95; Top Shelf )

Gilbert Hernandez (Love and Rockets) új minije a Dark Horse Kindt-tel és Bagge-val kipárnázott indie/alternatív/kritikusok által magasan jegyzett (értsd: körbeszopott) alkotók vonalát viszi tovább. Zombik is vannak benne. És tényleg frankónak tűnik. (Gilbert Hernandez; CB; $3.99; Dark Horse)

Harmadik részéhez ért az érthetetlenül követhetetlen vagy követhetetlenül érthetetlen Morning Glories is, Nick Spencer sorozata valami furcsa iskoláról és még furcsább növendékeiről. Lassan a sok rejtélyből egy-egy feloldást kaphatna, mert kicsit unalmas már a sötétben tapogatózás, de aki ezt bírja, annak hajrá: Morning Glories Vol. 3: P.E. (Nick Spencer/Joe Eisma; TP; $14.99; Image) Előzetes.

Mennyire kell perverznek lenni ahhoz, hogy majd 100 dollárt köhögjön ki az ember egy olyan könyvért, ami a rajzoló saját két kezével – s egy alkalmas eszközzel, persze – szkennelt original art formájában mesél el egy jól ismert történetet? Semennyire, ha a rajzoló Mazzucchelli, a történet meg a Daredevil – Born Again. Az IDW nagy dobása, hogy híres klasszikusok speciális kiadását vágja az olvasóhoz, aki így tényleg az eredeti másolatát kapja meg… borsos áron. David Mazzucchelli’s Daredevil: Born Again – Artist’s Edition (Frank Miller/David Mazzucchelli; HC; $95; IDW)

Még ennél is drágább, de jóval nehezebb (és jóval szarabb) is a DC Infinite Crisis Omnibus-a, ami 1150 oldalon tartalmazza a kiadó csúcs-eseményét a csomó tie-innel és minikkel. (sokan mások; HC; $150; DC) Drága mulatság ezt használva kibaszni a postással…

De akad más klasszikus is még itt, mint például a Nick Fury Classic Vol. 1: Agent of S.H.I.E.L.D. is, ami az 1989-es Bob Harras és Hall koprodukcióban készült széria első 11 részét tartalmazza csecse puhafedélbe zárva potom $34.99-ért. Vagy a Batman Illustrated By Neal Adams Vol. 1, ami micsoda meglepetés, a Neal Adams rajzolta Batman sztorikból ad ízelítőt (WORLD’S FINEST COMICS #175-176 & THE BRAVE AND THE BOLD #79-85) 240 oldalon puhán, $24.99-ért.

Lehet választani.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: