Rövidlátó: 20120530

Kihívás és kísértés. Ezzel foglalható össze a jövő hétre várható megjelenések listája.

A kiadók persze szarnak az egyszeri magyar ember hó végére már kétségbeejtően slank pénztárcájára, az ismételten eszetlenül cikázó árfolyamokra, és mostanra időzítenek kultikus vagy idővel azzá érő köteteket.

Lássuk, miért nem jut kenyér az ünnepi asztalra:

Akik szeretik a Criminal által képviselt Noir-Thriller vonalat, azok bepróbálkozhatnak a Rinse c. remekkel (Gary Phillips/Marc Laming; TP; $14.99; Boom!); legalábbis az első rész egészen ötletes volt. Előzetes.

***

Akik szeretik a már most kultikus műveket sajátjukénak tudni, hogy felvágjanak barátjaik és ismerőseik körében kiemelkedő tájékozottságukkal és elképesztő műveltségükkel, azoknak remélhetőleg már elfogytak a barátaik és ismerőseik, másrészt meg ha még vannak, akkor amúgy is leszarják a rajzolt könyveket; de ha mégse, akkor a héten több választás is akad (feltételezve, hogy az Incal Classic Collection már a polcon pihen):

1. Virtuális kosaracskánkba pottyanhat Brian Wood korai – netán első – könyve, a Channel Zero (Brian Wood/Becky Cloonan; TP; $19.99; Dark Horse). A kötetben helyet kapott a Cloonan rajzolta folytatás is, a Jennie One; meg egy csomó extra és Warren Ellis előszava is.

2. Izgatottan tapsikolhatunk a Starman Omnibus Vol 1. puhafedeles kiadása felett is, már ha annyira csórók vagyunk, hogy nem szereztük már be a HC-t. (És hát: már ha.) James Robinson felejthetetlen és korszakalkotó sorozata ugyanis már kijött 6 pusztító méretű keménykötésben; és a DC jó szokásához híven gyorsba (a szokásához híven gyors is legalább egy évet jelent) kihozza mind puhába is. A rend kedvéért: (James Robinson/Tony Harris és mások; TP; $29.99; DC).

3. Jóarcok a 2000AD kissé háttérbe szorult karakterének, Rogue Trooper-nek a kalandjait elregélő Rogue Trooper: Tales of Nu-Earth Vol. 1 kötetet választják, már csak azért is, mert a borítón ott virít, hogy Dave Gibbons meg Alan Moore, de valójában a karakter két szülőapja Gerry Finley-Day és Gibbons, és Moore csak bedolgozott. A mára jól szétkúrt, egykori paradicsomi Nu-Earth most háborúk színtere, s itt próbál túlélni a címszereplő, miután az osztagát kicsinálták. Asszem ennyi a lényeg.  (sokan/sokan; TP; $19.99; Rebellion) Előzetes.

***

A jól megrajzolt és jól megírt horror történetek kedvelői sem maradnak költenivaló nélkül, nekik illegeti magát a soron következő két delikvens:

1. Nyilvánvaló választásnak tűnik a DCNU egyik legjobb címe, ami a főhősnő karakterétől idegenkedőket is jobb belátásra bírhatja, mert bár az említett főhősnő továbbra sem rendelkezik markáns személyiségjegyekkel, de a történet csavarodása és a szemkápráztató rajzok (és a színezés) annyira magával ragadó, hogy minden nagykorúnak csak ajánlani tudom.  Főleg, ha görög-horror szakos hallgató. Mer van gore rendesen. Szóval: Wonder Woman Vol 1. Blood (Brian Azzarello/Cliff Chiang és Tony Akins; HC; $22.99; DC) kötelező olvasmány. Előzetes.

2. Még ennél is nyilvánvalóbb lehet Mike Mignola kettes számú játszótere, a Baltimore második kötete; ami tulajdonképpen egy féllábú megszállott lord és annak családját elpusztító vámpír bosszúszomjas hajszája, mely során hősünk és üldözöttje borzalmas kalandokat élnek át. Mindezt a Mester megszokott modorában, elképesztően kifinomult rajzokkal és színezéssel. És vannak benne vámpír apácák. Ez a Baltimore Vol. 2: Curse Bells (Mike Mignola, Christopher Golden/Ben Stenbeck; HC; $24.99; Dark Horse). Előzetes.

***

Akad az újdonságok között igazi csemege is, az író-dizájner Chip Kidd és a rajzoló Dave Taylor bámulatos OGN-je a várostervezésről és Batmanről. Felhőkarcolók bámulatos világa, Gotham-hez írt szerelmes levél. Vagy nem, de szemet gyönyörködtető. Ez a Batman: Death By Design Deluxe Edition (Chip Kidd/Dave Taylor; HC; $24.99; DC). Gyönyörködjön a szem!

És végül, akik szeretik a könnyed, de igényes szórakozást, a kertben elheveredve eltöltenének felhőtlen egy-másfél órát, és ezt furcsamód egy képregény böngészésével tennék, és még nagyjából tisztában is vannak az ábrázolt világ hőseivel, azoknak kínál megoldást az X-Factor: They Keep Killing Madrox (Peter David/ Emanuela Lupacchino; HC; $19.99; Marvel), ami pont azt nyújta, ami a címben ígér: Jamie Madrox meg-meghal benne. Előzetes.

(A szuperhős-zsáneren belül két nagy által elővezetett sok zsibbasztó, nagyszabású esemény mellett alig van a piacon olyan, “könnyed szórakozást” nyújtó képregényfolyam, amit kiapadhatatlan mesélőkedvvel, jó ízléssel vezetnek elő; ami ártalmatlan, de pár órára ellebegtet a maga által teremtett világban. Peter David X-Factor-a ilyen. Jeff Parker Thunderbolts-a ilyen.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: